Minimalistická příprava čajů a bylin

Minimalistická příprava čajů a bylin

(v jednom větším šálku, hrnku či zavařovací sklenici, resp. v čemkoliv osamoceném :-)
"... se zdá být metodou extrémně úspornou a přístupem ovlivňující čas!"


"Každá metoda přípravy čaje, která vyžaduje soustředění, dodržení postupu a sledování vlastního procesu - a tím i delší volnou chvíli - způsobuje zpomalení či "zastavení času". Alespoň to tak osobně vnímám. Zdálo by se, že jednoduchá příprava čaje v jednom kuse nádobí je nenáročná. Nemusí tomu tak být zcela! Šetří se sice nádobí (nemusíme umývat více šálků, vyplachovat konvičku...), ale nešetří se čas. Ten plyne... ubíhá příjemně, zpomaleně a troufnu si zopakovat, že se i často "zastaví".

Pro přípravu v malém množství se hodí větší šálek, menší hrnek apod.; použijete-li bílý šálek, dobře uvidíte změnu barvy nálevu a jak se čajové lístky rozvíjí; podle vlastní momentální chuti a nálady můžete s množstvím čaje experimentovat (čaj ubrat, přidat, rozlámat, podrtit; nechat nálev úplně zchladnout...); k zalití čaje používejte vždy právě vroucí vodu; pokud chcete více samostatných nálevů slévejte si čaj do druhé stejné nádoby... a už praktikujete Gon Fu Cha :-)...

text v přípravě

(obrázky v přípravě)